Heerlijk zacht
Ingrediƫnten (4 personen)
1 bloemkool
scheutje cognac
1 ui
groentefond of bouillonblokje
8 verse coquilles
2 plakjes gedroogde ham (Serano of Coppa di Parma)
5 stengels bieslook
1 dl olijfolie
Peper en zout
scheutje cognac
1 ui
groentefond of bouillonblokje
8 verse coquilles
2 plakjes gedroogde ham (Serano of Coppa di Parma)
5 stengels bieslook
1 dl olijfolie
Peper en zout
Bereidingswijze
1. Snij de bloemkool in grove stukken van ca. 4 bij 4 cm smoor ze in de roomboter lekker aan met wat zout en peper.
2. Blus de bloemkool af met een scheut cognac. Voeg 2,5 dl groentefond toe en laat dit lekker pruttelen tot de bloemkool gaar is.
3. Pureer de bloemkool tot een zachte zalvige soep en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
4. Maal voor de bieslook olie de bieslook in de vijzel helemaal fijn en giet er dan de olie bij zodat je een mooie groen olie krijgt.
5. Bak de plakjes ham zonder vet in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze knapperig zijn en breek ze dan in stukjes.
6. Bak de coquilles ca 60 seconden in olie aan iedere kant mooi bruin.
7. Schep de soep in soepbord en leg hierop 2 coquilles. Druppel er wat olie omheen en maak de soep af met de gedroogde ham.
2. Blus de bloemkool af met een scheut cognac. Voeg 2,5 dl groentefond toe en laat dit lekker pruttelen tot de bloemkool gaar is.
3. Pureer de bloemkool tot een zachte zalvige soep en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
4. Maal voor de bieslook olie de bieslook in de vijzel helemaal fijn en giet er dan de olie bij zodat je een mooie groen olie krijgt.
5. Bak de plakjes ham zonder vet in een koekenpan met antiaanbaklaag tot ze knapperig zijn en breek ze dan in stukjes.
6. Bak de coquilles ca 60 seconden in olie aan iedere kant mooi bruin.
7. Schep de soep in soepbord en leg hierop 2 coquilles. Druppel er wat olie omheen en maak de soep af met de gedroogde ham.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten