Heerlijk gerecht en verrassend simpel
Ingrediƫnten (2 personen)
2 eendenborstjes.
250 gr. risotto rijst
250 gr. gekookte bietjes, fijn gemalen (in de keukenmachine of met staafmixer)
4 knoflooktenen, gepeld en gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1l. kippeboullion
1 glas droge wittewijn
Parmezaanse Kaas (geraspt)
olijfolie
Peper, zwarte, gemalen
Zeezout
250 gr. risotto rijst
250 gr. gekookte bietjes, fijn gemalen (in de keukenmachine of met staafmixer)
4 knoflooktenen, gepeld en gesnipperd
1 ui, gesnipperd
1l. kippeboullion
1 glas droge wittewijn
Parmezaanse Kaas (geraspt)
olijfolie
Peper, zwarte, gemalen
Zeezout
Bereidingswijze
1. Haal de eendenborst een uurtje voordat je gaat beginnen uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Dep de eendenborst droog met keukenpapier. Snijd de speklaag kruislinks in zodat je een mooi ruitpatroon krijgt, dit om kromtrekken van je eendenborst tegen te gaan en zout ze.2. Neem een grote pan met dikke bodem en verhit hierin olijfolie en fruit de ui en knoflook.
Als ze goudgeel worden voeg je de risotto toe en bak je die mee. De risotto krijgt een filmachtig laagje en dat is goed.
3. Voeg nu de wijn toe en roer totdat hij helemaal is opgenomen door de rijst.
4. Meng ondertussen de bietenmouse met de bouillon en verwarm dit.
Voeg nu een pollepel bouillon toe aan de risotto.
5. Als het vocht is opgenomen door de rijst voeg je de volgende pollepel toe. Dit duurt als het goed is zo'n 20 minuten, en blijven roeren.
6. Ondertussen verhit je een koekenpan en bak je de eendenborst ca. 8 minuten op de spekkant. Je zult zien dat het vet smelt en dat de huid lekker krokant wordt. Na 8 minuten draai je de eendenborstjes om en bak je ze nog zo'n 2 minuten. Haal de eendenborstjes uit de pan en leg ze onder een stukje aluminiumfolie te rusten.
7. Als alle bouillon is toegevoegd en opgenomen, kun je misschien even proeven hoever de rijst is.
Voeg dan de geraspte parmezaansekaas toe en roer dit goed door de rijst. Proef even of het nog zout en peper nodig heeft. Ik doe dit nu pas omdat de kippenbouillon en de kaas al behoorlijk wat zout meegeven aan het gerecht.
9. Maak nu de (voorverwarmde) borden op met de risotto en trancheer de eendeborst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten