zondag 10 maart 2013

Broodje Winterberg


Een andere manier om zuurkool te eten en zeker niet de minste

  IngrediĆ«nten (2 personen)

2 plakken pancetta

2 ciabattabroodjes of 2 kwarten van een pide (Turks brood)

2 geroosterde paprika's (uit pot), in brede repen

1 ui in ringen

2  saucijzenworstjes of 4 chipolataworstjes

0,5 tl karwijzaad

50 ml appelsap

75 ml zureroom

250 gr zuurkool

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de zuurkool uitlekken en meng met de kummel en vers gemalen peper. Verwarm de zuurkool met het appelsap in een afgesloten pan 10 min. op laag vuur. Meng de zuurkool met de helft van de zure room. Verhit de boter en bak de saucijzen of chipolata’s op halfhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, schuif de worstjes opzij, voeg de uien toe en laat afgedekt nog 15 min. zachtjes bakken, keer regelmatig. Neem de worstjes en uien uit de pan en bak de pancetta knapperig in het bakvet. Leg de pide of de broodjes 5 min. in de oven. Snijd het brood horizontaal door; verdeel de opengesneden pide in 4 punten. Beleg met zuurkool, paprika, worstjes en pancetta. Verdeel de rest van de zure room erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten