Een andere manier om zuurkool te eten en zeker niet de minste
Ingrediƫnten (2 personen)
2 plakken pancetta
2 ciabattabroodjes of 2 kwarten van een pide (Turks brood)
2 geroosterde paprika's (uit pot), in brede repen
1 ui in ringen
2 saucijzenworstjes of 4 chipolataworstjes
0,5 tl karwijzaad
50 ml appelsap
75 ml zureroom
250 gr zuurkool
2 ciabattabroodjes of 2 kwarten van een pide (Turks brood)
2 geroosterde paprika's (uit pot), in brede repen
1 ui in ringen
2 saucijzenworstjes of 4 chipolataworstjes
0,5 tl karwijzaad
50 ml appelsap
75 ml zureroom
250 gr zuurkool
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor
op 200 graden.
Laat de zuurkool uitlekken en meng met de kummel en vers
gemalen peper. Verwarm de zuurkool met het appelsap in een afgesloten pan 10 min. op laag vuur.
Meng de zuurkool met de helft van de zure room. Verhit de boter en bak de saucijzen of
chipolata’s op halfhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag, schuif de worstjes opzij, voeg de
uien toe en laat afgedekt nog 15 min. zachtjes bakken, keer regelmatig. Neem de worstjes en uien
uit de pan en bak de pancetta knapperig in het bakvet. Leg de pide of de broodjes 5 min. in de
oven. Snijd het brood horizontaal door; verdeel de opengesneden pide in 4 punten. Beleg met
zuurkool, paprika, worstjes en pancetta. Verdeel de rest van de zure room erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten