zondag 29 juli 2018

Ramen



Ramen
Supersnelle Noodlesoep

 

Ingrediƫnten (4 personen)


  • 350 gr kippendijen
  • 200 gr Shitake, in plakjes
  • 3,5 cm verse gember (geraspt)
  • 4 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen gesneden
  • 1 paksoi
  • 125 gr tauge
  • 180 gr Ramen (Noodles)
  • 75 ml sojasaus (ik heb japanse kikoman gebruikt)
  • 1 el vissaus
  • 2 liter kippenbouillon of 2 potten gevogelte fond en 2 potten water
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eieren 
  • Lenteui
  • limoen
  • eventueel sesamzaad

Bereidingswijze

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm daarin wat zonnebloemolie. Fruit hierin 5 minuten, op zacht vuur de ui aan. Voeg dan de shitake toe en bak die 2 tot 3 minuten mee. Dan de knoflook, gember en peper erbij en even kort meebakken.

Voeg nu de sojasaus, vissaus en de kippenbouillon en de hele kippendijen toe en breng dit aan de kook. Als het kookt kan het vuur iets lager en laat je de kip een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Haal de kip uit de pan en trek die met 2 vorken uit elkaar (pulled chicken).

Kook de eieren in een minuut of 6 halfzacht en kook de noodles volgens de verpakking.
Snijdt ondertussen de paksoi en laat die samen met de tauge zo'n 2 minuten meekoken met de bouillon.
Schep in een kom de noodles, een gehalveerd zachtgekookt ei, en de bouillon met paksoi en tauge.
Garneer met een in ringen gesneden lenteui, sesamzaad en voeg eventueel wat limoensap en sojasaus toe.

Je kunt natuurlijk in plaats van paksoi ook andere groenten gebruiken zoals bijvoorbeeld broccoli.
Zonder kip en met een groentebouillon heb je natuurlijk een heerlijke vega soep.
Het recept is voor 4 personen maar bij ons (2 personen) ging het gewoon op.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten