Ingrediënten
200 gram havervlokken100 gram spelt- of gerstvlokken
50 gram boekweitkorrels (voor extra crunch)
75 gram hazelnoten, grofgehakt
50 gram zonnebloemzaden
25 gram sesamzaad
1,5 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel zout
3 eetlepels zonnebloemolie
5 eetlepels honing
2 theelepels fijngeraspte gember
fijngeraspte schil van 1 sinaasappel
100 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160 graden. Meng alle ingrediënten tot en met het zout in een kom. Breng de zonnebloemolie, honing, 3 eetlepels water, de gember en sinaasappelrasp in een steelpan aan de kook. Roer, laat 2 minuten zachtjes koken en schenk over de granen. Schep goed om en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif 30 – 40 minuten in de oven, tot alles krokant en goudbruin is. Schep elke 10 minuten even om. Laat afkoelen en meng de abrikozen erdoor. In een weckpot of blik is de muesli zeker een maand houdbaar. De variatiemogelijkheden zijn oneindig. Met rijst- en mais- of quinoavlokken maak je er glutenvrije granola van. Met tarwezemelen en lijnzaad zet je je darmen extra aan het werk. Met andere noten (amandelen, walnoten), ander gedroogd fruit (rozijnen, kokos), ander zoetmiddel (ahorn- of agavesiroop) of andere specerijen (vanille, kardemom) geef je er je eigen smaak aan. Ieder z’n muesli op maat. Naast dit recept heb ik gevarieerd met kaneel- en cacaopoeder.Ook heb ik pruimen, rozijnen, krenten en gojibessen toegevoegd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten