Ingrediƫnten voor 4 personen
- 300 g winterwortel
- 400 g aardappelen met rode schil
- 3 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij, grof gehakt
- 400 g pruimtomaten (pomodori), in stukken
- 1 blikje tomatenpuree Ć 70 g
- 2 kruidnagels
- 2 tl ras-el-hanout
- ½ tl gemalen geelwortel (kurkuma)
- 1½ liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
- 6 el fijngesneden korianderblad
- 150 g vermicelli of eiermie, gebroken
- zout en (versgemalen) peper
- 1 knoflookteentje, uitgeperst
- 1½ dl roomyoghurt
Bereidingswijze
Schil de wortel dun en hak hem grof. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukjes.Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de ui, wortel, aardappel en selderij al omscheppend 5 minuten. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kruidnagels, ras-el-hanout, geelwortel en bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg 4 eetlepels koriander toe en kook de groenten in 30 minuten helemaal gaar. Voeg de vermicelli en zout en peper naar smaak toe en kook de vermicelli gaar.Pers de knoflook boven de yoghurt uit en voeg zout naar smaak toe. Roer de yoghurt door.Bestrooi de soep met de rest van de koriander en schep in elke kom een lepel knoflookyoghurt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten