donderdag 24 april 2014

Stoovlees met aardappelpuree


 Stoofvlees lekker en makkelijk

IngrediĆ«nten  voor 4 personen

1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 kg sukadelappen
1 el bloem
1 el Olijfolie om in te bakken klontje boter

1 paprika
1 courgette
1 wortel
4 tomaten
200 ml druivensap of rode wijn 1 bouillonblokje
800 g kruimige aardappels
200 ml melk
nootmuskaat
zout
versgemalen peper


Bereidingswijze

Stoofvlees:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
Snijd het vlees in gelijke blokken van circa 1,5 cm bij 1,5 cm. Wentel het vlees door de bloem.
Verhit olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. 

Zet het vuur hoog en bak het vlees rondom bruin.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in plakken van circa 1 centimeter dik. Snijd de courgette in blokjes.
Schil en snijd de wortel in blokjes.
Snijd de tomaten in vieren.
Schep het vlees uit de pan en bak courgette, wortel en paprika circa 4 minuten in het braadvocht. Voeg het vlees en de tomaten toe.
Roer alles goed door en voeg het druivensap toe. Laat het druivensap kort meekoken.
Voeg het bouillonblokje en water toe tot alles onder staat.
Dek de pan af, zet het vuur laag en laat circa 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door.

Na anderhalf uur kun je aan de rest van het gerecht beginnen.

Aardappels:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar in een pan met water en zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Verwarm de melk in een kleine pan. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.


eventueel serveren met een groene salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten