zondag 15 januari 2023

Witlof met ham en kaas

 


 

Witlof met ham en kaas

Ouderwetsch lekker


Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram witlof
  • 1 bio citroen
  • 115 gram ham
  • 150 gram kaas
  • roomboter
  • 8 gram peterselie
  • peper, zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil 500 g aardappels en snijd deze in kwarten.
Spoel schoon en kook ze met het sap van ½ citroen voor ongeveer 15 minuten gaar.
Verwijder ondertussen eventuele lelijke bladeren van 500 g witlof en snijd indien gewenst de kern eruit.
Kook de gehele witlof (snijd de kontjes er niet af) 3 minuten en giet af.
Omwikkel de witlof in 115 g ham en leg deze in een ovenschaal.
Verdeel 50 g boter en 150 g kaas over de ham.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.
Zet in de oven voor 10 minuten totdat de kaas gesmolten is.
Hak 8 g peterselie en giet de aardappelen af.
Serveer de witlof met de gekookte aardappels.
Gebruik het vocht uit de ovenschaal als saus bij het gerecht en verdeel met de peterselie.

 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten